SWISS Taste of Switzerland w nowej odsłonie

Nowe smaki z Aargau.

Od 4 września w ramach SWISS Taste of Switzerland pasażerowie Klas Pierwszej, Biznes i Premium Economy na długodystansowych lotach z Zurychu i Genewy mogą delektować się menu autorstwa Manuela Steigmeiera, szefa kuchni restauracji FAHR w Aargau.

Manuel Steigmeier, który zdobył gwiazdkę Michelin w wieku 22 lat, przygotował wyjątkowe dania. W Pierwszej Klasie zaserwowany zostanie tatar z siekanej ryby z majonezem koperkowym, a na danie główne podróżni mogą wybierać między duszonymi policzkami cielęcymi a dorszem z chimichurri. Na deser czeka klasyczny czekoladowy financier.

W Klasie Biznes pasażerowie rozpoczną posiłek od marynowanej troci, a na danie główne będą mieli do wyboru Beef Stroganov lub sandacza z kluskami lye. Na koniec podawany będzie tort kasztanowy.

Menu w Premium Economy również inspirowane jest Aargau, a wśród dań znajdziemy ser Habsburger Ritterkäse oraz tradycyjne ciasto marchewkowe.

Nie przegap tej kulinarnej podróży.

Dowiedz się więcej od konsultantów Weco-Travel lub na swiss.com.